
Gör din webbplats tillgänglig för alla – tillsammans med Funka och CommtoAct. Att skapa en webbplats som alla kan använda är inte bara en teknisk fråga – det handlar om att göra innehållet begripligt, strukturerat och lättillgängligt för alla användare. Oavsett om du skriver för en myndighet, företag eller organisation är tillgänglighet en nyckelfaktor för att nå ut bredare och uppfylla lagkrav. Därför arrangerar vi, i samarbete med Funka och CommtoAct, en utbildning där du får de insikter och praktiska verktyg du behöver för att skapa en mer inkluderande webbplats.
För vem passar utbildningen?
Den här utbildningen är för dig som arbetar med webbpublicering – redaktörer, publicister och informatörer som vill säkerställa att deras innehåll är tillgängligt för alla.
Vad du kommer ta med dig:
- Skapa tillgängligt innehåll som fungerar för alla användare
- Använda alternativa format för ökad tillgänglighet
- Skriva begripliga och tydliga länkar
- Hantera bilder och alternativa beskrivningar korrekt
- Säkerställa rätt färger och kontraster för bättre läsbarhet
- Strukturera texter med rubriker, listor och tabeller
- Följa viktiga skrivregler och bästa praxis
Om kursen: Kursen handlar om både varför det är viktigt att publicera tillgängligt, vilka som berörs och hur du gör för att verkligen publicera tillgängligt. Tillgänglighet är mycket mer än bara teknik! Som webbredaktör har du ett stort ansvar för att webbplatsen ska bli tillgänglig för alla användare. För att innehållet ska bli läsbart och strukturerat för hjälpmedelsanvändare och användare med avvikande förmåga krävs grundläggande kännedom om tillgänglighet ur redaktörssynvinkel.
Anmäl dig idag och ta steget mot en mer tillgänglig digital närvaro!
Huvudföreläsare

FUNKA
Kursen handlar om både varför det är viktigt att publicera tillgängligt, vilka som berörs och hur du gör för att verkligen publicera tillgängligt. Tillgänglighet är mycket mer än bara teknik! Som webbredaktör har du ett stort ansvar för att webbplatsen ska bli tillgänglig för alla användare. För att innehållet ska bli läsbart och strukturerat för hjälpmedelsanvändare och användare med avvikande förmåga krävs grundläggande kännedom om tillgänglighet ur redaktörssynvinkel.